13.3.07

Vaalilupaukset

Pääosin olen välttänyt antamasta eduskuntavaalilupauksia, koska tiedän, että asiat ovat harvoin yhden ihmisen päätettävissä. Sivuiltani löytyvät poliittiset tavoitteet, joita olen sitoutunut edistämään. Sieltä voi myös lukea tähänastisesta toiminnastani. Näiden tietojen perusteella ihmisten pitäisi osata päätellä, olenko heidän kannaltaan hyvä ehdokas.

Silti, vuosien varrella ja erityisesti nyt vaalityön tiimellyksessä on jokunen eksakti lupauskin tullut annettua. Kokoan ne tähän, niin eivät pääse unohtumaan. Olen siis ehtinyt luvata, että kun minusta tulee kansanedustaja,

1. ehdotan ensimmäisessä lakialoitteessani lapsilisien muuttamista etuoikeutetuksi tuloksi toimeentulotukiasiakkaille. Perustelut löytyvät aloitteestani.

2. äänestän sen puolesta, että kehitysyhteistyömäärärahat nostetaan prosenttiin bkt:sta (vaikka pysyvä muutos edellyttää puuttumista maailmankauppajärjestelmän epäoikeudenmukaisuuteen).

3. äänestän Suomen NATO-jäsenyyttä vastaan.

4. tuen ennaltaehkäisevän terveydenhuollon suosimista hallitusohjelmassa.

5. tarjoan tamperelaisille historian opiskelijoille mahdollisuuden majoittua työkämpässäni arkistomatkoillaan. (Entisenä historian lukijana tiedän, kuinka liian moni lupaava tutkielma on tyssännyt siihen, että keskeiset arkistot ovat Hesassa eikä köyhillä opiskelijoilla ole varaa hotellimajoitukseen.)

Lisäksi olen pitänyt mukanani vihkoa, johon kirjaan ylös yksityisten ihmisten asioita. Tein samoin kunnallisvaaleissa, jotta muistin palata asiaan sitten kaupunginvaltuutettuna ja totesin tavan hyväksi. Koskaan ei poliitikko saa niin paljon hyödyllistä palautetta kuin vaalien alla.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

anna, toivon sulle suurta menestystä vaaleissa. olet palauttanut uskoni politiikkaan. kiitos siitä!

Anonyymi kirjoitti...

Vaalimenestystä toivotan minäkin. Keskustelin kanssasi vuosia sitten yliopiston ravintolassa ja teit heti minuun lähtemättömän vaikutuksen. Kunpa eduskunnassa olisi paljon enemmän kaltaisiasi ihmisiä!

Anna Kontula kirjoitti...

Kiitos vaan. Ehkä sinäkin teit minuun, mutta lyhyestä ja anonyymistä viestistä sitä on vaikea sanoa varmasti...

:)

Anonyymi kirjoitti...

Viides vaalilupauksesi takaisi ääneni sinulle, jos äänestäisin Tampereella. Puhtia viimeisille vaalityöpäiville!

---
Posted by Riikka to Anna Kontulan blogi at 15.3.07 (Moderoijan kommentti: Mahdollinen profiilisi ei näy, koska onnistuin vahingossa mokaamaan viestin julkaisun. Jos haluat profiilisi näkyviin, laita kommentti tulemaan uudestaan!)

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Törmäsin vaalivideoosi Youtubessa, eli kommenttini ei liity tähän blogiin. Ehdottamasi ratkaisut kuulostavat hyvältä, ainakin teoriassa, mutta käytäntö on usein toista. Entisenä rauhanturvaajana suorastaan loukkaannuin, kun kritisoit "kovia keinoja" kriisien ratkaisemiseksi, jollaista mm. aseellinen rauhanturvaaminen on. Loukaannuin lähinnä siksi, että tunnen hlökohtaisesesti kymmeniä perheitä Balkanilla, jotka ovat kohdanneet henkilökohtaisen tragedian sen vuoksi, että muu maailma ei kantanut vastuutaan ja puuttunut kriisiin tarpeeksi kovilla keinoilla, vrt. Srebrenican 8000 siviiliuhria. Kaikki tämä olisi voitu estää "kovilla keinoilla". Toki esim. USA:n suurvaltasodat ovat asia erikseen. Suomen turvallisessa lintukodossa asioita on aina ajatella kukkasin koristettuna. Haluaisin nähdä sinut kertomassa kehitysavusta kriisien ratkaisuna serbiäidin luona, jonka 5 lasta on teloitettu, koska kriisiin ei puututtu ajoissa. Suosittelen vierailua arjen keskellä myös Suomen ulkopuolella, jolloin silmäsi todellisuudesta saattavat avautua. Kaikkea hyvää jatkossa. Mikäli tahdot tutustua lisää suomalaiseen kriisinhallintaan, suosittelen vierailemaan sivuilla www.fincent.fi ja www.holkkari.net. Niillä suomalaiset olivat rakentamassa nykyistä rauhaa Eritreaan ja pitävät Balkanin ruutitynnyrin kurissa. Kaikkea hyvää jatkoon!