5.1.07

Seksityöntekijöiden ihmisoikeudet edistyvät

Lyhyesti, hyviä uutisia seksityöntekijöiden ihmisoikeusrintamalta:

1. Tampereella (elokuussa hyväksytyn aloitteeni pohjalta) aloitetaan syksyllä 2007 ensimmäisenä Suomessa sosiaali- ja terveyssektorin johdonmukainen kouluttaminen seksityöntekijöiden kohtaamisessa.

2. Pro-tukipiste sai Raha-automaattiyhdistykseltä rahoituksen, jotta se voi perustaa satelliitin Tampereelle. Kyse on ensimmäisestä kerrasta, kun tukipistetoimintaa kokeillaan pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

3. Tänään kävin Sallin ihmisten kanssa Palvelualojen ammattiliitossa kahvilla ja vaihtamassa kuulumisia. Vaikka tapaamisessa ei sovittu mitään konkreettista, päivä on historiallinen: keskusteluyhteyden avaaminen on vienyt lähes puolitoista vuotta. Nyt kahviteltiin hyvässä hengessä, ja mielestäni niin PAM kuin Sallikin ovat nyt aamua viisaampia.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hei

käypä varsin blogissani katsomassa ketä ne nyky-yhteiskunnan prostituoidut ovat ja kuka sutenöri. Artikkelista kahvipöytäkeskustelua se löytyy ;)

Muuten minun suosikkejani ovat nämä nuorten naisten asiallist blogit

Anonyymi kirjoitti...

hei,

Arvostan suuresti tutkimuksiasi seksityöntekijöiden asemasta ja kohtelusta. Siksi haluaisinkin kysyä, miten suhtaudut puoluetoveriisi Minna Sirniöön jonka kanta seksinostolaista keskusteltaessa oli hyvin jyrkkä?

Ketä tai keitä seksityöntekijöiden aseman parantamista haluavaa eduskuntavaaliehdokasta voisit suositella täällä Helsingissä?

Anna Kontula kirjoitti...

Kiitos kiitoksestasi. Yksittäisen poliitikon toimintaa en halua lähteä kommentoimaan, mutta seksin oston kriminalisoinnista olen kirjoittanut paitsi omilla sivuillani, myös lausunnossani lakivaliokunnalle. Lyhyesti, vastustin sitä, koska pelkäsin sen huonontavan seksityöntekijöiden asemaa entisestään.

En myöskään halua lähteä julkisesti tässä yhteydessä suosittelemaan ketään helsinkiläistä, sillä helposti tulisin tehneeksi karhunpalveluksen: näiden kysymysten nostaminen keskusteluun johtaa aina leimakirveskampanjaan. Erityisesti miespuolisten poliitikkojen on käytännössä mahdotonta ottaa asiaan kantaa ja säilyttää uskottavuutensa.

Seksityöntekijöiden autonomiasta kiinnostuneita poliitikkoja on vähän, he kun ovat aika pieni ja epäkorrekti äänestäjäryhmä. Vielä vähemmän on niitä, joilla kiinnostus konkretisoituisi toiminnaksi. Näitäkin kuitenkin löytyy. Voit ottaa minuun henkilökohtaisesti yhteyttä, jos haluat miettiä sopivaa ehdokasta.

Anonyymi kirjoitti...

Hei.

Haluaisin kiittää sinua alustuksestasi ja osaanotostasi Nufit-tapahtumaan. Puheesi oli ainoa, jonka jaksoin oikeasti kuunnella lausta loppuun saakka. Se oli hyvin mielenkiintoinen ja olen itsekin pohtinut monia prostituutioon liittyviä asioita omassa pienessä mielessäni koskaan niitä kuitenkaan julkituomatta. Sanoit monia hyvin rohkeita asioita, joita moni ei varmaankaan myöntäisi tuolla tavalla.
Iso kiitos osallistumisestasi. :)

Terveisin: Eräs yleisössä istunut nuori.

Anonyymi kirjoitti...

Olen arvostanut sinua älykkäänä vasemmistolaisena naisena, mutta kirjoituksesi vanhoista tädeistä hätkähdytti. Kuvaamasi kaltaisiakin varmaan löytyy, mutta tuon tyyppinen kirjoitus on ikävää yleistämistä ja ikärasismia, jota en olisi sinulta odottanut.

Anja Welin
isoäiti-ikäinen ihminen
Vantaa

Anna Kontula kirjoitti...

Hei Anja! Ja kiitos kommentistasi. On kiva huomata, että olet käynyt blogissani.

Kuten varmaan tiedätkin, blogikirjoittelu on tarkoituksellisesti pelkistettyä ja kärjistettyä verrattuna moneen muuhun mediaan. Silti, vaikka luin blogimerkintäni vielä viestisi jälkeen uudelleen, en mielestäni ole mennyt siinä rajan yli.

Totta on, että luokittelen tapaamani häiriköt iän ja sukupuolen (ja vaatetuksen) mukaan, mutta minusta erityisesti iän mainitseminen tässä kohden on tärkeää, koska tulkitsin heidän käyttäytymisensä lapsiin kohdistuvaksi ikärasismiksi.

Sanottakoon kuitenkin vielä, että en pidä kaikkia keski-ikäisiä tai kaikkia naisia uimahalliterroristeina. Suurin osa heistä osaa olla ihmisiksi - aivan kuten lapsistakin.