25.5.07

Mitä tarkoittaa porvarihallitus?

Ei se mitään, että on porvarihallitus, jos olisi edes laiska sellainen. Mutta ne pahukset ovat vielä tarmokkaitakin.

Eilisten neuvottelujen lopputuloksena hallitus poistaa kokopäivähoidon nollamaksuluokan. Tietysti se tuntuu köyhän kukkarossa (yksinhuoltajista yli 40 prosenttia kuuluu nollamaksajiin ja meidänkin perheessä se oli aikanaan iso asia), mutta kyse on myös isosta periaatteellisesta asiasta. Lapsen laissa turvattu subjektiivinen oikeus päivähoitoon ei toteudu, jos vanhemmilla ei ole varaa päivähoitomaksuihin. Lisäksi pelkään, että tällaisella ”kannustuksella” kotiin jäävät juuri ne lapset, joille se ei ole hyvä juttu, joille koti ei tarjoa aikuisen turvaa. Näistä lapsista kaikki eivät ole lastensuojelutapauksia, joille hoitopaikka luvataan turvata-

Hallitus leikkaa myös työllistämisrahoja, uutisten mukaan mm. opintotuen korotuksen kattamiseksi. Yhdeltä köyhältä otetaan muru pois ja annetaan toiselle köyhälle. Tällä pidetään huolta, että köyhät jatkossakin keskittyvät kadehtimaan toistensa ropoja, yhteisen vastarinnan sijaan. Voi itku.

Porvareita täytyy kiittää siitä, että siellä ei kyllä ideologiasta lipsuta. Ei riitä että työllistämistukia leikataan, vaan ensitöiksi päätettiin lakkauttaa koko asiaa hoitava ministeriö. Valtion ”tempputyöllistämisen” sijaan ajetaan erilaisia työllistämistukia (matalapalkkatuki, uusi pienyritysten palkkaustuki) yrityksille, jotta ne voivat hoitaa sen, mitä julkisella puolella tehtiin aiemmin. Kummassakin vaihtoehdossa palkat ovat kurjat ja työpaikat keinotekoisia. Erona nyt vain on, että kun julkinen työllistämistuki hyödyttää suoraan yhteisöä (esimerkiksi Tampereen kouluavustajista suuri osa on työllistettyjä), yritysten työllistämistuet hyödyttävät liike-elämää.

Jos sinä saisit päättää verorahojesi käytöstä, kumpaan sijoittaisit?

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jos saisin määrätä verorahoistani kohdentaisin lasten-, ja vanhustenhoitoon, mutta ikäväkseni en saa, eivät sentään laskeneet veroprosenttiani mitä pelkäsin (Siitä olisin hyötynyt minä, muttei esimerkiksi tyttäreni opiskelijaperhe jolla on enemmän rahantarvetta), kumma juttu että usein tutkimuksissa todetaan ihmisten (kansalaisten) olevan valmiita pistämään verorahoja -- jopa kasvattamaan omia veroprosenttejaan -- terveydenhoitoon, koulutukseen ja vanhustenhoitoon, mutta huono-osaisten ja avuntarpeessa olevien suuntaan ei poliittista tahtoa riitä kuin roposten jakeluun.

No jaa, kansalla (meillä) on sellainen hallitus kuin minkä se ansaitsee...

Anonyymi kirjoitti...

Todella järkyttävää, että omat lapset voi pitää ilmaiseksi päivähoidossa vain puoli päivää, ja muun ajan niiden kanssa pitää seurustella kotona. Parastahan lapsille olisi että yhteiskunta ottaisi lapset huostaansa kokonaan, jolloin vanhemmat saisivat keskittyä täysipäiväisesti harrastuksiinsa.

Anonyymi kirjoitti...

Minua tympii koko nollamaksuluokka sana ja ajatuskin siitä.
Jonkun ne viulut täytyy aina maksaa
Ei siitä mitään tule jos meistä jokainen alkaa vaatimaan suureen ääneen...hei,en mä maksa mistään mitään,kuulun nollamaksuluokkaan!!yök.....

Anonyymi kirjoitti...

Niin kai tuossa työllistämisessä se pointti on vaan, että saadaan ihmisille töitä, ei niinkään se hyödyttääkö se nyt "yhteisöä". Yhteiskuntahan hyötyy tietysti siitä mitä useampi sen jäsenistä on tuottavassa työssä.
Eikös siitä ollut jotain tutkimuksia, että tämä valtion harjoittama työllistäminen toimii ihan surkeasti, eikä tarjoa asiakkailleen mahdollisuutta siirtyä vakituiseen työsuhteeseen.

Minusta ei kannata sotkea mitään vasemmisto/porvari-ideologiaa tähän vaan käyttää sitä vaihtoehtoa mikä toimii.