28.6.07

Valon pilkahduksia

Lisää lehtikatsausta: Viimeisimmässä Kunta-lehdessä kerrotaan, että Masku on irtisanonut sopimuksen siivousfirman kanssa ja palkannut neljä siivoojaa omaan henkilökuntaansa. Lehti pohtii, onko ulkoistamistrendi hiljalleen kääntymässä sisäistämiseksi.

Tämän kevään aikana olen kunnallispolitiikassa haistanut jotakin uutta. Seutukuntaan ollaan suunnittelemassa kunnallista laitosta huostaan otetuille lapsille, jotka vaativat erityistä hoitoa. Nykyisellään nämä paikat ostetaan kokonaan yksityisiltä ja ne saattavat sijaita satojen kilometrien päässä, mikä tietenkin vaikeuttaa viranomaisvalvontaa ja omaisten yhteydenpitoa. Lisäksi yksityinen tulee kohtuuttoman kalliiksi, sillä kilpailun puute on nostanut hoitopäivien hinnat kohtuuttomiksi.

Mieleen jäi myös johtaja Esa Kotilahden puheenvuoro eräässä alkukevään valtuustossa. Hän pohti, että kaupungin keskitetty ateriapalvelu ei ehkä sittenkään sovi kaikkiin tilanteisiin, ja että joissakin päiväkodeissa voitaisiin miettiä lähikeittiöiden palauttamista.

Vaikka kysymys on hyvin pienistä murtumista ulkoistamisen ideologiassa, ne ovat merkittäviä, sillä vastaavaa ei ole tapahtunut minun valtuustourani aikana. Että siirryttäisiinkin yksityisestä julkiseen tuotantoon ja palvelujen keskittämisestä hajauttamiseen. Ehkä uusi aika on alkamassa.

25.6.07

Jäytävä kansanäänestys

Helsingin Sanomat otsikoi tänään (s. B1):

”Uusien kansanäänestysten uhka jäi väijymään EU-sopua”

Ja itse juttu alkaa:

Pelko uusista kansanäänestyksistä alkoi jäytää Euroopan unionia heti Brysselissä päättyneen huippukokouksen ja siellä saavutetun yhteisymmärryksen jälkeen.”

Tätä ei tarvitse edes kommentoida. Toivottavasti ihmiset ymmärtävät, että nyt on tosi paikka: Euroopan Unionia uhkaa demokratia.

(Kurs. minun)

12.6.07

Blogin osoite vaihtuu

Blogini osoite vaihtuu lähipäivinä, vaikka fyysisesti blogi pysyy samassa paikassa.

Uusi osoite linkitetään sivuilleni www.annakontula.net ja se päivitetään myös blogilistalle.