27.10.05

Hornetit häiritsevät

Aamulla olin luennoimassa kätilöille ja sairaanhoitajille prostituutiosta. Sinällään on hienoa, että seksuaalikoulutuksessa huomioidaan myös tämä puoli.

Illalla olin paneelikeskustelussa Hallilassa puhumassa lentomelusta. Satakunnan lennosto aiheuttaa asukkaille harmia. Joltain on mennyt pahimmillaan ikkunat rikki ja perhepäivähoitajat valittavat, että lapsia ei voi nukuttaa ulkona. Ongelmien syynä ovat ne kirotut Hornetit, joiden ostamista kyllä minäkin aikanaan vastustin (vaikka ei sitä minulta kysytty...). Niihin kun ei kuulemma voi asentaa äänenvaimennusta taktisia ominaisuuksia huonontamatta. Ehdotin, että sotilaskoneet voisivat pitää tauon lentämisessä ainakin lasten päiväuniaikaan.

24.10.05

Rauhaa

Tänään oltiin taas koko perheen voimin rauhanmarssilla. Hiljattain puolitoista vuotta täyttänyt Joelkin jaksoi sekä marssimisen että juhlan ajan olla kiltisti. Kulkue oli näyttävä ja väkeäkin oli mukavasti. Mieheni kantoi pahvista rauhankyyhkyä, mikä innosti Joelia kovasti. Hän kun piti sitä ankkana. Autojen ohella ankat ovat Joelin tämän hetkisiä suuria kiinnostuksen kohteita.

Kulkueen jälkeen oli YK:n päivän juhla Vanhalla kirjastotalolla. Pääpuhujana oli rauhankasvatuksen veteraani Helena Kekkonen. Hän onnistui tekemään suuren vaikutuksen kaiken ikäisiin. Kun illalla kotona puhuimme, mikä rauhanmarssilla oli kivointa, vastasi tokaluokkalainen tyttäreni, että Helena Kekkonen.

18.10.05

Terveisiä Brysselistä

Takana on monipäiväinen Euroopan seksityöntekijöiden konferenssi (hienommin sanottuna European Conference on Sex Work, Human Rights, Labour and Migration). Konferenssi pidettiin Brysselin punaisten lyhtyjen alueella sijaitsevassa hotellissa, minkä lisäksi oltiin Euroopan parlamentissa ja tietysti marssimassa Brysselin kaduilla punaisten sateenvarjojen kanssa. Siellä oli muuten vielä kesä.

Itse puhuin prostituoitujen kohtaamasta väkivallasta Suomessa. Konferenssi oli oiva tilaisuus verkostojen luomiseen ja seksityöntekijöiden mielipiteiden kuulemiseen. Loppuasiakirjassa vaadittiin ihmisoikeuksia seksityöläisille.

Huomenna sitten miekkariin Tampereen bändikämppien puolesta!